top of page
 
 
Vergoeding van kraamzorg
In tegenstelling tot wat veel mensen denken heb je de vrije keuze voor kraamzorg. Dus ook de mogelijkheid om te kiezen voor je eigen kraamverzorgende, vergoed door je eigen zorgverzekering. Aan kraamzorg van een ZZP’er zijn géén extra kosten verbonden. Kraamzorg word vergoed vanuit de basisverzekering. Wel is er een wettelijke eigen bijdrage van 4,50 euro per uur (2020). Afhankelijk van je verzekeringspolis wordt je eigen bijdrage geheel, gedeeltelijk of niet vergoed.
 
Hoeveel kraamzorg

Hoe weet je hoeveel uur kraamzorg je krijgt? In de meeste gevallen, als alles goed gaat, heb je als je borstvoeding geeft recht op 49 uur kraamzorg. Geef je kunstvoeding? Dan heb je recht op 45 uur kraamzorg. Deze uren worden verdeeld over de eerste acht dagen na de geboorte. Het aantal uren worden tijdens verschillende momenten geïndiceerd: de eerste keer tijdens de intake, de tweede keer na de bevalling en derde keer gedurende de kraamweek. Uitleg hierover krijg je op het intakegesprek. 

Eigen bijdrage 

De vergoeding voor kraamzorg komt uit de basisverzekering, maar deze vergoeding wordt niet verrekend met je eigen risico. Voor kraamzorg betaal je wel een eigen bijdrage van € 4,50 per uur.  Voor de eigen bijdrage kun je een aanvullende verzekering afsluiten. Check dit ook altijd na bij je zorgverzekeraar, zie hieronder voor overzicht. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben aangesloten bij Kraamzorg1op1. Hierdoor heb ik met alle zorgverzekeraars een contract kunnen af sluiten. Neem contact op met je zorgverzekeraar voor meer informatie.

bottom of page