Wat ons uniek maakt is dat wij een kleinschalige kraamorganisatie zijn in de regio Leiden en natuurlijke kraamzorg aanbieden. Natuurlijke kraamzorg draait voornamelijk om warmtezorg bieden. Warmte zit niet alleen in ons handelen, maar ook in ons voelen en denken. We werken bovendien holistisch en geven aandacht aan het hele nieuwe proces van een kindje krijgen. Wij bieden daarom niet alleen kraamzorg aan. Wij bieden ook zorg tijdens als na de zwangerschap.  Ouders kunnen zich aanmelden voor de zwangerschapscursus Liefdevolle Verwachting en we geven coaching aan cliënten na de zwangerschap aan hen die hier behoefte aan hebben. 

 

Kwaliteit

Wij vinden het belangrijk dat u altijd heel tevreden bent over onze zorg- en dienstverlening. En dat daarbij wordt voldaan aan de kwaliteitsnormen voor verantwoorde zorg. Kwaliteit en verbetering zijn dan ook belangrijke onderwerpen binnen onze organisatie.

Meer informatie over wat natuurlijke kraamzorg vindt u op deze pagina. 

Meer informatie over kraamzorg voor tweelingen vindt u op deze pagina.

Over ons 
handen vasthouden

Over ons

Kraamzorg Meer Aandacht is opgericht door tweelingmoeder en zorgondernemer Myrthe Woddema. In 2016 is zij gestart in de zorg en na de geboorte van haar tweeling (2017) is zij in de kraamzorg gestart. Na bijna 2 jaar loondienst is zij begonnen als ZZP'er in de kraamzorg. Sinds augustus 2021 is ze gaan uitbreiden en is zij nu directeur van de organisatie. "Ik ben met hart en ziel verbonden aan Kraamzorg Meer Aandacht dat nu bijna twee jaar deel uitmaakt van mijn leven" 

Wat ons uniek maakt is dat wij een kleinschalige kraamorganisatie zijn in de regio Leiden en natuurlijke kraamzorg aanbieden. Natuurlijke kraamzorg draait voornamelijk om warmtezorg en ritme. Warmte zit niet alleen in ons handelen, maar ook in ons voelen en denken. Warmte is nodig om idealen te verwezenlijken, om je te ontwikkelen en je werk te kunnen doen. Ritme is nodig omdat het leven alleen ritmisch gezond blijft. Tijd voor waken en voor slapen, voeden en verteren, contact en op jezelf zijn. Ritme versterkt onze gezondheid en weerstand.  

 

We werken bovendien holistisch en geven aandacht aan het hele nieuwe proces van een kindje krijgen.  Op korte termijn willen wij ook aan hen die daar behoeft aan heeft, Babythuiszorg geven als alleen kraamzorg onvoldoende blijkt. Zo bieden wij op deze manier een totaalpakket aan en geven wij aandachtige zorg aan hen die dat nodig hebben. 

Kwaliteit

Wij vinden het belangrijk dat u altijd heel tevreden bent over onze zorg- en dienstverlening. En dat daarbij wordt voldaan aan de kwaliteitsnormen voor verantwoorde zorg. Kwaliteit en verbetering zijn dan ook belangrijke onderwerpen binnen onze organisatie.

Meer informatie over wat natuurlijke kraamzorg vindt u op deze pagina. 

Meer informatie over kraamzorg voor tweelingen vindt u op deze pagina.

Vuurtoren

Missie&Visie

Missie 

Kwalitatieve, warme zorg bieden waar met eerbied en aandacht persoonlijke, holistische zorg- en dienstverlening wordt geboden. 

Visie 

Onze gezinnen verdienen warmte, aandacht en persoonlijke zorg. Elk gezin is uniek met haar eigen verhaal. Als kraamverzorgenden én moeders merken wij dat de kraamzorg steeds meer gereduceerd wordt naar puur medische controles en huishoudelijke taken. Dit willen we bij Kraamzorg Meer Aandacht niet. Wij vinden dat wij, als kraamverzorgenden, bij uitstek jouw holistische zorgverlener moeten zijn met veel kennis en expertise in huis. Niet alleen expert op het gebied van je fysieke herstel, maar ook zeker op jouw mentale gezondheid en de verzorging van je kindje. 

Daarom bieden wij meer dan alleen kraamzorg aan. Het totaalpakket aan kraamzorg is wat wij iedere vrouw, partner en baby gunnen en niet wat je naar op zoek moet gaan. 

Kraamzorg houdt bij ons namelijk niet op aan het einde van de kraamweek. Wij gaan voorbij de 'hokjes-zorg'. We bieden namelijk iedereen kosteloze extra tijd aan (altijd intake altijd bij jou thuis en daar nemen we de tijd voor (meer dan één uur). Daarnaast bieden wij cursussen en op korte termijn ook nazorg in de vorm van Babythuiszorg (lange termijn) voor hen die dat nodig hebben. 

Wij geven aandacht: Kraamzorg Meer Aandacht 

Een belangrijke voorwaarde voor optimaal welbevinden zien wij in een dienstbare en geruststellende houding van onze medewerkers. Reflectief vermogen van onze medewerkers vinden wij van belang en wij organiseren daarom maandelijks intervisie met elkaar. Zowel naar onze cliënten toe als voor de organisatie stellen wij de volgende kernwaarden centraal: 

Kernwaarden

Zelfkennis, zachtheid, liefde, warmtezorg, harmonie, verantwoordelijkheid

Wat betekent Kraamzorg Meer Aandacht concreet? 

  • Welkomstcadeau: warme, wollen Disana dekentje na inschrijving voor kraamzorg  

  • Tijdens jouw kraamweek ECHT aandacht voor jou/ jullie: aandacht zoals jij/ jullie het wil/ willen (met een eigen gemaakte kraamplan) 

  • Natuurlijke Kraamzorg 

  • Expert in meerlingen 

  • Kosteloze extra lange intakegesprekken 

  • Vroegtijdige Inzet Partusassistentie 

  • Expert in assistentie van thuis (bad) bevallingen

  • Klein team: 4 kraamverzorgenden die jou écht kennen en continuïteit van zorg leveren