Natuurlijke Kraamzorg

Ik ken het belang van rust, ritmes, warmte en regelmaat, goede voeding en opvoeding van de tast- en warmtezin. Met Natuurlijke kraamzorg bied ik jou en je kindje juist die ondersteuning. 

 

Een evenwichtig herstel in alle rust

Rust en persoonlijke aandacht zijn erg belangrijk voor een evenwichtig herstel. Ik wil als kraamverzorgende de overgang van de veilige omhulling van de baarmoeder, en de wereld na de geboorte, zo zacht mogelijk laten verlopen.

 

Ik ondersteun deze rust specifiek door:

  • Extra tijd te nemen voor een luisterend oor, me aan te passen aan jouw tempo en een volledige toewijding aan jouw rust.

  • Gericht voedingsadvies te geven voor een beter en evenwichtig herstel: als je dat wilt, maak ik verse zelfgemaakte, goed gevulde soepjes (bijv. mijn bekende linzensoep) en maaltijden  

  • Samen met je te kijken naar de taal van je baby om je zo te leren deze signalen te begrijpen.

  • Aandacht voor warmte en omhulling/bescherming.

  • Ritmische Voetinwrijving, voor jou als moeder, met een ontspannende olie

  • Gebruik van kamille. Kamille zorgt voor ontspanning en reinigt en harmoniseert de lucht-waterverhouding. Ik zet kamille in als spoeling na een toiletgang en gebruik kamilleolie voor een buikkompres om darmkrampjes van je baby te verlichten.

Natuurlijke borstvoeding

Het (leren) geven van borstvoeding is een belangrijk onderdeel van mijn kraamzorg. Het is een intiem leerproces dat één tot drie weken duurt en dat vraagt om vertrouwen, toewijding en veel samen oefenen. Als er problemen zijn bij het geven van borstvoeding zal ik natuurlijke middelen gebruiken om je te ondersteunen. Denk daarbij aan middelen als:

  • Een kwarkkompres of warmtekompres bij vastzittende melk, zodat een borstontsteking voorkomen kan worden.

  • Een speciale inwrijving van de borsten met olie om de melkvorming te ondersteunen.

  • Warmtezorg.

Als het geven van borstvoeding om welke reden dan ook niet mogelijk is, begeleid ik je natuurlijk bij het voeden met kunstvoeding.

Extra rust voor je baby

Als je baby erg onrustig is of het niet helemaal wil lukken met de slaapjes zal ik veel aandacht geven aan warmte en omhulling. Ik leer je hoe je je kindje veilig in kunt wikkelen met behulp van wikkeldoeken, wollen kleding, katoenen luiers en het gebruik van mutsjes en kruikjes. Op die manier gaat er bijzondere aandacht uit naar de opvoeding van de tast- en warmtezin van het kind, waarbij gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen.

Uitzetlijst 

Van de meeste zorgverzekeraars ontvang je een basis kraampakket voor de (thuis)bevalling. Daarnaast zijn er nog een aantal praktische dingen die van pas komen. Ik heb hier voor jou een lijst samengesteld van benodigdheden voor de periode na je bevalling, mét eventuele natuurlijke alternatieven.  

Natuurlijke Kraamzorg aanvragen

Natuurlijke Kraamzorg wordt door je zorgverzekering gezien als reguliere kraamzorg en valt daarom gewoon onder de basisverzekering. Natuurlijke Kraamzorg aanvragen gaat op dezelfde manier als reguliere kraamzorg. Meld je hier aan voor kraamzorg en laat je gegevens achter. Geef  duidelijk aan dat je graag Natuurlijke Kraamzorg wilt ontvangen. Je kunt ook even telefonisch contact opnemen met mij als je meer informatie wil ontvangen. 

Meer weten:

Kijk op www.natuurlijkekraamzorg.eu

Ervaringen van andere kraamgezinnen

Clara (Amsterdam): 

We zijn ontzettend blij met Myrthe en zouden haar aan iedereen aanraden! Met rust, vertrouwen en warmte heeft zij ons optimaal begeleid tijdens de spannende en vermoeiende kraamweek. Ze heeft zich qua werktijden uiterst flexibel opgesteld en heeft ons verwend met een heerlijke linzensoep en een pompoen-wortel stoofpot. Verder heeft Myrthe ons rustig alles uitgelegd en ons ook aangemoedigd om ons zoontje bijv. zelf in bad te doen, waarbij zij ons deskundig coachde. Naast de reguliere controles van mijzelf en ons zoontje, maakte Myrthe ook elke dag het sanitair schoon, deed andere kleine huishoudelijke taken en zorgde voor extra ondersteuning door o.a. bovenarm en voet inwrijving uit de natuurlijke kraamzorg om mijn melkproductie goed op gang te brengen of mij te helpen ontspannen. Daarnaast legde zij ons baby massage technieken tegen buikkrampjes uit, inbaker technieken en nog veel meer handige dingen. Het beste teken is in mijn ogen dat ik ons zoontje gerust bij Myrthe achter durfde te laten terwijl ik zelf een dutje ging doen - ik kon haar volledig vertrouwen. Nogmaals dank voor alle goede zorg lieve Myrthe!

Stephanie (Zoetermeer) 

 Super lieve en zorgzame kraamzorg. We hebben alle hulp gekregen die we nodig hadden, ze was super goed voor onze kleine meid. Ze heeft ons heel duidleijk alles uitgelegd en kwam ook met goeie tips. dat was voor ons erg belangrijk afgezien van onze ervaring bij een verloskunde waarvan ik zo weinig informatie heb mogen ontvangen, bood Myrthe ons alle nodige hulp die we konden gebruiken. Ze liet ons onwijs op ons gemak voelen. we raden haar dan ook ten zeerste aan bij alle mam's en papa's . We zouden haar volgende keer graag weer zien bij ons 2de kindje. Liefs ons gezin Stephanie Miquel & Kaya

24/7 per dag bereikbaar op: 06 - 1220 5444

Contactgegevens 

Meer Aandacht

Bargelaan 200 

2333 CW Leiden 

KvK-nummer: 78097932

KCKZ nr: 214853

Telefoon 24/7: 06-1220 5444

E-mail: info@kraamzorgmeeraandacht.nl

Overige informatie 

Inschrijfformulier 

Privacy reglement

Algemene voorwaarden

Aanvullende leveringsvoorwaarden

© 2020 Kraamzorg Meer Aandacht