top of page

 

 

Rommelmelding

Op het moment dat je denkt dat de bevalling begonnen is, vind ik het prettig als je mij belt voor een “rommelmelding”. Als jullie het prettig vinden, kan je gebruik maken van de VIP (Vroegtijdige Inzet Partusassistentie). Dat betekent dat ik er vanaf het begin van de bevalling bij ben. Deze ondersteuning wordt volledig vergoedt door de verzekering. Mochten jullie hier gebruik van willen maken; dan kan je dit aangeven bij de verloskundige. En, hoe laat of vroeg ook. Ik start de kraamzorg wanneer jij dat wil, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. 

Dit is mijn nummer die je 24u per dag kan bellen: 06 1220 5444

Thuisbevalling

Wanneer je thuis gaat bevallen, kom ik bij de bevalling de verloskundige assisteren. Om thuisbevallingen goed te ondersteunen is er deskundige en kwalitatieve begeleiding nodig. Zo ben ik gekwalificeerd om de assistentie te verlenen bij een thuisbevalling.

Ik kan soms al enige tijd voor de bevalling aanwezig zijn en zet alles klaar voor de bevalling, ondersteun je bij de weeën en assisteer de verloskundige. Na de bevalling help ik je met het verzorgen van de baby, de eerste voeding en het opruimen van de kamer.

Als je thuis bevalt, belt de verloskundige mij, zodat ik kan assisteren bij de bevalling. Ik kan jou begeleiden en ondersteunen met wat je maar nodig hebt op dat moment. Van een glas water halen tot een extra hand om in te knijpen tijdens de persweeën. Ik ben tijdens de bevalling dus een soort vliegende keep.

  1. Meteen na de bevalling verzorg ik jou en je pasgeboren baby. Ik help je al in de eerste minuten met je baby aanleggen als je borstvoeding gaat geven.

  2. Een douche na de bevalling kan fijn zijn. Ik help je daarbij en zorg ervoor dat je daarna in een fris, schoon bed kan stappen en je baby lekker bij je komt.

  3. Er is alle tijd voor moeder en vader om rustig te genieten van de baby. En dat geldt ook voor eventuele broertjes en zusjes.

  4. Na de bevalling houd ik als kraamverzorgende jou en je baby goed in de gaten. Ook help ik de verloskundige met opruimen.

  5. Als de verloskundige naar huis is, blijf ik nog even. Dat is extra fijn als je ’s nachts bevalt. Ik help je met aanleggen als je borstvoeding geeft en je krijgt tips voor de nacht.

Poliklinische bevalling

Bij een poliklinische bevalling kan ik je soms ook onder de vleugels van het ziekenhuis begeleiden en de verloskundige assisteren bij de bevalling. Dit is afhankelijk van het ziekenhuis waar je poliklinisch gaat bevallen. Ik kan je hierover tijdens het intakegesprek meer informatie geven. 

Klinische bevalling

Wanneer ik niet bij de bevalling aanwezig kan zijn in het ziekenhuis of geboortehuis, vraag ik je om contact met mij op te nemen zodra bekend is hoe laat je thuiskomt. Ik zorg er dan voor dat je op mij kunt rekenen zodra jullie thuiskomen.

bottom of page