Zwangerschapsyoga in Leiden 

Ook voor jou een ontspannen zwangerschap

 

Met mijn passie voor yoga, mindfulness, en psychologie hoop ik zwangere vrouwen te laten ervaren waarvoor zij komen: ontspanning, zelfkennis en lichter leven. Als Toegepast Psycholoog vind ik het mooi om een link tussen yoga en psychologie te leggen. Het is complementair aan elkaar. Hoe je vaak op de mat ‘beweegt’, is een afspiegeling van het dagelijks leven. Vaak slaan emoties en trauma’s zich op in je lichaam. Met klachten en zelfs ziektes tot gevolg. Yoga geef je de ruimte om dit te laten zijn. Er naartoe te gaan en daardoor zachter te maken. Het vrij te laten. Het geeft ruimte voor zelfonderzoek en bewustwording. Echt te (door)voelen ipv met het hoofd alles te willen ‘begrijpen’. En hierdoor kan je een klein stapje zetten in bijvoorbeeld het doorbreken van een patroon of het verwerken van een trauma. Kortom, Yoga leert je in zachtheid comfortabeler worden met het oncomfortabel zijn. 

 

Tijdens de zwangerschap verandert er veel in je lichaam. Door alle drukte, angsten en stress vergeten we vaak hoe mooi een zwangerschap eigenlijk is. Het is het begin van een nieuw leven op de wereld zetten. Hoe mooi is dat! Bevallen is  dus veel minder ingewikkeld, gevaarlijk of zelfs pijnlijk dan we gewend zijn te geloven. 

Ik ben bij Simone Kamping opgeleid tot Zwangerschapscoach en ik geef de zwangerschapscursus die wekelijks een moment is voor jezelf en om te verbinden met je kindje(s). Na de lessen ga je goed voorbereid en met vertrouwen de bevalling tegemoet. De lessen zijn erg toegankelijk en “met beide voeten op de grond”, zeker niet zweverig en kan je van het begin tot het eind van de zwangerschap volgen. Je hoeft geen yoga of mindfulness ervaring te hebben. Je krijgt veel tips en we doen prachtige oefeningen om tot rust te komen.

Er wordt aandacht besteed aan een goede houding. De vloeiende yoga reeksen geven je het heerlijke gevoel dat je echt los kunt laten en ademhalingsoefeningen voor tijdens moeilijke momenten en je bevalling. Ook nodig ik je uit om contact te maken met je kindje (of kindjes) d.m.v. visualisaties. En de ontspanningsoefeningen zijn heerlijk zodat je leert los te laten. 

Tijdens de zwangerschapscursus leer je: 

 • Over elke fase van zwanger zijn en bevallen

 • niet te puffen maar de ademhalingstechniek waarmee je snel ontsluiting krijgt

 • Heel praktisch wat te doen tijdens de bevalling

 • Dat de yogahoudingen er zijn om te leren in contact te blijven ( niet om fit of lenig te worden)

 • Omvattende theorie die zelden elders gegeven wordt

 • eerlijke info over pijn, inleiden, ziekenhuis bevalling, los laten van placenta etc. 

 • dat je keuzes mag maken, dat niet alles “moet” of "hoort”

 • En het belangrijkste, ik leer de dames vooral veel te doen, iedere les oefenen we heel veel, zodat ze dadelijk weten wat te doen.

De lessen zijn erg toegankelijk en “met beide voeten op de grond” en kun je van het begin tot het eind van de zwangerschap volgen. Je hoeft geen yoga of andere ervaring te hebben.

Er is veel persoonlijke aandacht en ruimte voor een lach en een traan.

Je kan kiezen voor een vaste groep, flexgroep, en: als je zwanger bent van een meerling zelfs een meerling groep! Klik hier voor meer informatie hierover. 

 

Vaste groep

In deze cursus volg je de cursus in een vaste groep met zwangeren. Sta je open voor een leuke groepsbinding ? Zo ja? Dan is deelname aan deze zwangerschapscursus voor jou de juiste keuze.

 • Je kan meedoen vanaf als je tussen 20 en 24 weken zwanger bent  

 • Of dit nu de 1e, 2e, 3e of zelfs 4e zwangerschaps is

 • Cursuslessen in vaste groep volgens vast lesrooster

 • Een gemiste les kan je inhalen of omruilen met een flexles

 • Cursus kan gecombineerd worden met de flex-yogalessen

 • Sport je elders dan is deze cursus een waardevolle aanvulling

 • Proefles niet mogelijk

Alles wat je maar wil weten om jouw bevalling er een te laten zijn zoals je die wenst maar die jou ook voorbereidt als het anders verloopt.

CURSUSDATA VAST (Je kan bij iedere cursus tot les 3 instromen) :

 • Dinsdagavond (voor als je eind juli/ aug/ begin september bent uitgerekend): 19 mei van 19.00 - 20.15. Vervolgdata: 2 juni, 16 juni, 30 juni, 

 • Donderdagavond (voor als je in eind sept/ okt/ begint november bent uitgerekend): 16 juli van 19.00 - 20.15. Vervolgdata: 23 juli, 30 juli, 6 aug, 13 aug, 20 aug, 27 aug, 3 sept reunieles in overleg (nog 3 plekken vrij) 

Een keer in de maand wordt er een bevallingsworkshop gegeven op een zondag. Om je samen met je partner voor te bereiden op de bevalling met handige tips en veel oefeningen. Meld je op tijd aan, deze workshop is snel vol.

ZWANGERSCHAPSYOGA FLEX 

Heb je minder behoefte aan praten en uitleg over de bevalling tijdens de yogales, maar meer behoefte aan bewegen, ademoefeningen en ontspanning? Dan is deelname aan de flexlessen voor jou de juiste keuze.

 • Je kan meedoen vanaf 12 weken

 • Je kan iedere week instromen en zelf bepalen wanneer je stopt.

 • Flexibele deelname

 • Proefles mogelijk

In de lessen leer je hoe je het beste kunt ontspannen en hoe je door ademt met yoga-oefeningen.

Het zijn rustige lessen zodat je leert om bij jezelf te blijven in de toch al drukke wereld om je heen. Aan het begin van de les is er de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen en om samen te delen over de zwangerschap bij een kopje thee. Daar geef ik ook tips. Geen nare verhalen over bevallingen, maar leren om in het NU te blijven.

 

Je krijgt algemene weetjes en handige tips over zwangerschap en bevallen. Er wordt aandacht besteed aan een goede houding, ademhalingsoefeningen (ontwikkelde techniek waarbij je heel snel ontsluiting krijgt) ) en aandachtsoefeningen (mindfulness). We gaan aan de slag met angst en hoe je om kan gaan met pijn. Ook nodig ik je uit om contact te maken met je kindje door middel van visualisaties. En de ontspanningsoefeningen zijn heerlijk zodat je leert los te laten.

Er is veel persoonlijke aandacht en ruimte voor een lach en een traan. Je gaat helemaal ontspannen naar huis en bouwt veel vertrouwen op en leert je lichaam goed kennen.

Je kunt vanaf 12 weken zwangerschap instromen en de lessen blijven volgen tot 1 à 2 weken voor je uitgerekende datum. Er wordt les gegeven in een groep met ruimte voor persoonlijke aandacht.

Je neemt een reeks lessen af, vanaf wanneer jij wil starten tot 2 weken voor je uitgerekende datum. Dus sommigen doen 8 lessen mee en anderen 18 lessen of nog meer.  Een les kost €15,-  daarbij komt eenmalig de inschrijf/administratie kosten van €20,-. 

De lessen worden gegeven op de volgende dagen, tijden en locaties.

 • Dinsdagavond 20.35 – 22.00 uur Leidse Hout 

 • Woensdagavond 19.00 – 20.25 uur Leidse Hout 

Meer info over locaties, kosten en tijden vind je hier.

Een keer in de maand worden er twee bevallingsworkshops gegeven op een zondagochtend en middag. Om je samen met je partner voor te bereiden op de bevalling met handige tips en veel oefeningen. Meld je op tijd aan, deze workshop is snel vol.


Aanmelden:

 • Meld je aan via het contactformulier.

 • Houd rekening met een eventuele wachttijd, meld je op tijd aan.

 • Je ontvangt na aanmelding bericht of er plaats is  in de cursusgroep en per wanneer.
  (check je spam als je binnen 24 uur niets ontvangt).

 • Je kan vervolgens je cursus betalen via de onderstaande link.

 • Het inschrijfformulier mag je naar mij mailen of neem het uitgeprint mee naar de 1e les.


Kosten* :
Een eenmalige proefles kost € 15
06 lessenkaart € 111
10 lessenkaart € 185
15 lessenkaart € 255

* Vanuit je aanvullend pakket ziektekosten ontvang je van de meeste verzekeraars een deel van de kosten retour.


Leskaart voordeel:
Je leskaart is te gebruiken voor:
– zwangerschapsyoga flex, iedere les kost 1 les van je kaart
– workshop ‘Positief Bevallen’ kost 2 lessen van je kaart
– partneravond, kost 1 les van je kaart, partner gaat gratis mee

 


 

Ervaringen van andere kraamgezinnen

Clara (Amsterdam): 

We zijn ontzettend blij met Myrthe en zouden haar aan iedereen aanraden! Met rust, vertrouwen en warmte heeft zij ons optimaal begeleid tijdens de spannende en vermoeiende kraamweek. Ze heeft zich qua werktijden uiterst flexibel opgesteld en heeft ons verwend met een heerlijke linzensoep en een pompoen-wortel stoofpot. Verder heeft Myrthe ons rustig alles uitgelegd en ons ook aangemoedigd om ons zoontje bijv. zelf in bad te doen, waarbij zij ons deskundig coachde. Naast de reguliere controles van mijzelf en ons zoontje, maakte Myrthe ook elke dag het sanitair schoon, deed andere kleine huishoudelijke taken en zorgde voor extra ondersteuning door o.a. bovenarm en voet inwrijving uit de natuurlijke kraamzorg om mijn melkproductie goed op gang te brengen of mij te helpen ontspannen. Daarnaast legde zij ons baby massage technieken tegen buikkrampjes uit, inbaker technieken en nog veel meer handige dingen. Het beste teken is in mijn ogen dat ik ons zoontje gerust bij Myrthe achter durfde te laten terwijl ik zelf een dutje ging doen - ik kon haar volledig vertrouwen. Nogmaals dank voor alle goede zorg lieve Myrthe!

Stephanie (Zoetermeer) 

 Super lieve en zorgzame kraamzorg. We hebben alle hulp gekregen die we nodig hadden, ze was super goed voor onze kleine meid. Ze heeft ons heel duidleijk alles uitgelegd en kwam ook met goeie tips. dat was voor ons erg belangrijk afgezien van onze ervaring bij een verloskunde waarvan ik zo weinig informatie heb mogen ontvangen, bood Myrthe ons alle nodige hulp die we konden gebruiken. Ze liet ons onwijs op ons gemak voelen. we raden haar dan ook ten zeerste aan bij alle mam's en papa's . We zouden haar volgende keer graag weer zien bij ons 2de kindje. Liefs ons gezin Stephanie Miquel & Kaya

24/7 per dag bereikbaar op: 06 - 1220 5444

Contactgegevens 

Meer Aandacht

Bargelaan 200 

2333 CW Leiden 

KvK-nummer: 78097932

KCKZ nr: 214853

Telefoon 24/7: 06-1220 5444

E-mail: info@kraamzorgmeeraandacht.nl

Overige informatie 

Inschrijfformulier 

Privacy reglement

Algemene voorwaarden

Aanvullende leveringsvoorwaarden

© 2020 Kraamzorg Meer Aandacht