NATIONAAL MEERLINGEN FONDS - STEUN VOOR MEERLING OUDERS 

In Nederland worden er elk jaar ca. 2500 meerlingen geboren. Ca. 1300 ouders krijgen een meerling. Veel van deze ouders worden opgeschrikt door de komst van een meerling. Ze moeten soms plots verhuizen, komt niet in de familie voor en daardoor kans op weinig erkenning, confrontatie met vooroordelen anderen, extra geld nodig, ongeschikte oppassers, grotere kans om op wachtlijst te staan voor kinderopvang, grotere kans op relatieproblemen/ echtscheidingen en onvoldoende mantelzorg. Kortom: veel problemen waar ouders tegenaan lopen die ze niet voor ogen hadden en met een beetje 'steun' in de rug verholpen kunnen worden. 

Het Nationaal Meerlingen Fonds zet zich in voor meerling ouders en hun kinderen. Dit doen we door maatschappelijke projecten en organisaties te ondersteunen die zich richten op het meerling ouderschap.

Wij geloven in de eigen kracht van ouders. Maar we geloven ook dat elke ouder soms behoefte heeft aan een beetje extra hulp en aandacht. Dat geldt zeker voor meerling vaders en moeders, die de zorg voor hun kinderen dragen.

Vanuit deze overtuiging bieden we meerling ouders een extra steuntje in de rug. Familie en een sociaal netwerk staan centraal in de projecten en activiteiten die wij ondersteunen.

Het Nationaal Meerlingen Fonds strijdt tegen deze onvoorbereiding en bevorderd hun zelfredzaamheid en 'erkenning' 

Dit doet het Nationaal Meerlingenfonds

  • Wij geloven dat elke meerling en meerlingouder telt 

  • Erkennen dat een meerling opvoeden ECHT anders is dan een eenling