Soms verloopt de periode rond de geboorte van je kindje anders dan je van tevoren had gedacht of gehoopt. Je merkt dat je met negatieve gevoelens terugdenkt aan je zwangerschap, de bevalling, kraamtijd of (gemiste) borstvoedingsperiode. De oorzaak ligt in het feit dat jouw op enig moment het gevoel is gegeven niet te kunnen reageren op de diepe basisbehoeftes die je door je moederlijke brein werden ingegeven.

Lichamelijke en emotionele klachten vormen nu een belemmering voor je dagelijks leven en komen voor jouw gevoel voort uit de negatieve ervaringen rond de geboorte van je kind. Misschien heb je het zelfs na een aantal jaar nog niet aangedurfd om opnieuw zwanger te raken, maar het kan ook dat je inmiddels vaker bent bevallen en nog moeite hebt met een eerdere geboorte.

Je bent niet alleen en je gevoelens zijn niet 'raar' of 'gek'. Van alle moeders, geeft circa 20% aan haar bevalling als traumatisch te hebben ervaren. Ongeveer 1% van de moeders (ofwel 5000 per jaar) ontwikkelt een post traumatische stressstoornis (PTSS) als gevolg van een negatieve ervaring rondom de zwangerschap, bevalling en/of kraamtijd. 

Gelukkig is er een manier om je geboortetrauma in korte tijd effectief te verwerken.

 

Tijdens een herstelgesprek help ik je om met behulp van verbeelding een negatieve gebeurtenis rond de je geboorte van je kind te veranderen. 

Dankzij 10 jaren wetenschappelijk onderzoek, waarbij ruim 600 gesprekken met moeders zijn geanalyseerd en beschreven in het boek ZO BEVAL IK, is dat nu een belangrijke basis voor effectieve zorg om geboortetrauma’s te voorkomen en te herstellen. Ik richt mij vooral op vrouwen die (soms jaren later) onbegrepen klachten ontwikkelen na traumatische ervaringen en/of verlies rondom de eigen geboorte en/of van hun kind(eren). Met de geboortetrauma therapie kun je daarvan herstellen! De hersteltherapie is

 • genderspecifiek, gericht op de fysiologie van de moeder

 • door en voor vrouwen ontwikkeld

 • effectief vanwege de holistische moedergerichte benadering, waarbij alleen zij bepaald wat besproken wordt

 • onderbouwd vanuit huidige wetenschap en kennis over epigenetica, trauma’s en begeleide verbeelding

 • veilig, volledig, maatwerk, gebruikmakend van eigen wijsheid

 • afgestemd op ritmes en cycli van vrouwen, waarbij denken en voelen één worden

 • gefocussed op gezondheid van de moeder, zonder negatieve ervaringen te herbeleven.

Tarieven geboortetrauma therapie

Mijn behandeling bestaat uit een hersteltraject, waarbij minimaal 4 contacten en continue begeleiding aangeboden worden.

 • Voorafgaand aan de behandeling vindt altijd een informatiegesprek plaats, om de gewenste zorg te bespreken. Meestal kan dat per telefoon.

 • Het herstelgesprek, waarbij jij de Geboortetrauma Consulent/Therapeut bezoekt of een teamlid bij jou komt, vindt daarna plaats.

 • Uiterlijk vier weken na het herstelgesprek is er contact om de effecten van de behandeling en je wensen te bespreken. Meestal volgt daarna nog een evaluatie of een nieuwe afspraak.

 • Vanaf het eerste contact bieden we persoonlijke begeleiding en adviezen op maat.

 • Per teamlid kunnen de kosten verschillen en worden reiskosten en btw in rekening gebracht, waardoor de tarieven variëren.

 

Mijn tarieven

Elk hersteltraject kost 200,oo euro. Dat is inclusief reiskosten en btw vrij. Voor elk extra herstelgesprek vraag ik 100,00 euro.

De aanvullende voeding van Usana (CellSentials voor 2 maanden) kost 80,00 euro. Dit zijn de Vita Antioxidant met de Core Minerals of de Prenatals voor zwangeren en net bevallen moeders. Andere aanvullende voeding, zoals BiOmega,  MagneCal D kosten 50,00 euro per potje. Over alle voeding van Usana wordt nog 9% btw in rekening gebracht.

 

Spreekuren en boeken

De spreekuren in De Dennenkamp in Oosterbeek vinden elke donderdagmiddag van 13-17 u plaats op de tweede verdieping tegenover het trappenhuis. Bel gerust om daar een afspraak te maken. Afspraken op andere dagen kan ook op mijn praktijk adres of bij jou thuis. Onafhankelijk van de plaats van behandelen, worden bovenstaande tarieven gehanteerd.

In 2018 lanceerde ik het unieke boek ZO BEVAL IK – HET MOEDERLICHAAM SPREEKT, na 10 jaren wetenschappelijk onderzoek over de bevallingservaringen van moderne moeders, waarbij meer dan 600 gesprekken met moeders zijn onderzocht. Het boek kost 30,00 euro, inclusief btw en verzendkosten. Kijk voor een bestelling van het boek bij het tabblad ZO BEVAL IK.

In 2012 schreef ik het Geboorteboek, wat je gratis kunt downloaden: laat je inspireren door de unieke informatie!

De volgende gegevens van Brun heb je wellicht nodig voor je administratie:
BTW: NL128879282B01  |  KvK: 09216075  |  Bankrekening: NL77RABO0157175820.

Algemene voorwaarden: Wanneer je gebruik maakt van de diensten en producten die op deze site aangeboden worden, doen wij ons uiterste best dat deze naar wens zijn. Afspraken voor de Geboortetrauma therapie worden in overleg gemaakt, de bestelling van het boek ZO BEVAL IK wordt per mail bevestigd. Wij doen er alles aan je boek zo zorgvuldig mogelijk op te sturen. Mochten er toch problemen zijn tijdens het bezorgtraject, neem dan gerust contact met mij op. Ik streef naar een zo transparant mogelijke site en te voldoen aan de eisen die worden gesteld aan verkoop via internet. Kijk voor meer informatie op https://www.acm.nl/nl/onderwerpen/verkoop-aan-consumenten/verkopen-aan-consumenten/checklist-verkoop-via-internet.